Najväčšia komunita Ford fanúšikov na Slovensku

Najväčšia komunita Ford fanúšikov na Slovensku

Koiš s novým autom

FordClub.sk » Články » Koiš s novým autom

Koiš s novým autom

V dôsledku športovej tragédie, ktorá si našťastie nevyžiadala žiadne obete na životoch, mení Martin Koiš počnúc nasledujúcim podujatím domáceho šampionátu v pretekoch automobilov do vrchu svoje „športové náradie”. Už počas tohto víkendu sa na dobšinskom kopci predstaví s vozidlom Ford Focus RS upraveným podľa predpisov FIA pre novovzniknutú skupinu S. Pôvodný Koišov špeciál Ford Focus, s ktorým vlani získal titul v skupine E1 a zaslúžene patril medzi ozdoby nášho šampionátu, zhorel do tla počas nedávnych pretekov v poľskom Krosne, kam sa Martin vybral zbierať ďalšie body do hodnotenia stredoeurópskej zóny.




Koiš v plameňoch




Nešťastná udalosť sa odohrala počas prvej ostrej jazdy. Z doposiaľ nezistených príčin, ktoré sú predmetom vyšetrovania, sa vznietil oheň v motorovom priestore a následne zasiahol celé auto. Jazdcovi sa podarilo vyskočiť z auta včas a bez následkov.




Rana na športovej duši celého tímu, ktorý toto auto po kúskoch dva roky vyvíjal zo sériového modelu sa však bude hojiť ešte dlho.




Tohtoročné ciele musel teda Ford Team RS Slovakia v dôsledku vzniknutej situácie pozmeniť. Martin Koiš sa bude snažiť o zisk titulu v skupine S a popri tom sa chce s celým tímom sústrediť na stavbu nového špeciálu. Stanislav Koiš chce zase dotiahnuť


do úspešného konca sľubne rozbehnutý šampionát v hodnotení historikov, kde úspešne boduje s vozidlom Ford Sierra Cosworth.




zdroj: Auto Koiš

STAŇTE SA RIADNYM ČLENOM FORDCLUB.SK

  • Získaš zľavy u partnerov klubu
  • Budeš mať klub bez reklám
  • Môžeš inzerovať v sekcii bazár
  • Získaš mnoho iných výhod ...
Stať sa členom