Najväčšia komunita Ford fanúšikov na Slovensku

Najväčšia komunita Ford fanúšikov na Slovensku

Druhé kolo súťaže Autotechna racing talent 2010 je za nami

FordClub.sk » Články » Druhé kolo súťaže Autotechna racing talent 2010 je za nami

Druhé kolo súťaže Autotechna racing talent 2010 je za nami

Uskutočnilo sa v pondelok, 15.3.2010 v motokárovej hale BB Go kart v Banskej Bystrici. Celkovo do “motokárového” kola nastúpilo 142 súťažiacich, ktorí všetci úspešne absolvovali svoje jazdy a viac či menej úspešne vypĺňali testy.

Najlepší dosiahnutý čas na jedno kolo bol 24,375 sekúnd, najhorší 34,610
Štartové pole bolo veľmi vyrovnané, o čom svedčia minimálne rozdiely medzi dosiahnutymi časmi. Do rozdielu jednej sekundy za víťazom sa vošlo 28 jazdcov a do dvojsekundového rozdielu až 69 jazdcov, čo bolo 49 % štartujúcich.

Motokárovej jazdy sa zúčastnili aj dve odvážne ženy. Aj keď do finále nepostúpili, s časmi 25,590 a 26,66 sa určite nestratili a predbehli veľa mužov.

Všetkých, ktorí nepostúpili do ďalšieho kola možno poteší skutočnosť, že aj organizátor súťaže a niekoľkonásobný majster Slovenska, Jaro Baránek zajazdil čas, s ktorým by sa do finále nedostal – 25,906 sekundy :-(

Nielen sekundy rozhodovali o postupe dvadsiatich prihlásených do finále. Dôležité bolo aj správne odpovedať na 14 otázok v testoch. Aj keď slová niektorých súťažiacich hovorili o tom, že testy sú veľmi jednoduché, ich záverečné vyhodnotenie riadne zamiešalo celkovým poradím. Napríklad jazdec, ktorý mal absolútne druhý najrýchlejší čas, sa po započítaní penalizácie za štyri zlé odpovede ocitol zrazu na nepostupovom, 65. mieste. Našiel sa však aj test, s desiatimi zlými odpoveďami.

Aj napriek tomu, že niektorí súťažiaci podcenili svoju prípravu či už na motokáre, alebo štúdiom teoretických znalostí, motokárové kolo prebehlo veľmi slušne a s príslušnou dávkou adrenalínu pre každého jazdca.
Všetci, ktorí prišli jazdiť, účasťou na tomto kole urobili niečo pre splnenie svojho motoristického sna. A práve oni boli účastníkmi na Slovensku historicky prvej súťaže o miesto jazdca v pretekárskom aute.

Tretie, záverečné kolo súťaže sa uskutočni 27.3.2010 vo Zvolene, na autocvičisku Hlbiny, v rámci podujatia Majster volantu 2010.

Celú fotogalériu z podujatia Autotechna racing talent 2010 nájdete na stránke www.autosportfoto.sk

STAŇTE SA RIADNYM ČLENOM FORDCLUB.SK

  • Získaš zľavy u partnerov klubu
  • Budeš mať klub bez reklám
  • Môžeš inzerovať v sekcii bazár
  • Získaš mnoho iných výhod ...
Stať sa členom